Oeps ! Sneeuw... en nu?

Ervine | 1 februari 2019
Is je auto voorbereid op het winterweer?

Oeps ! De auto! Sneeuw ... en nu?

Natuurlijk zijn weersvoorspellingen van nut.  Of we er wat mee doen is een ander verhaal. Meestal worden we ondanks waarschuwingen toch nog overvallen door een pak sneeuw of een ijzige vriesaanval. Zeker zagen we het aankomen, maar het is wat het is en zijn we toch nog te laat met voorbereidingen treffen.

Wat te doen als je al te laat  bent..

Want dat komt zeker voor. Achteraf is het altijd te laat dat een een feit, maar een fabel is dat je als je eenmaal overvallen wordt door vriesweer en of sneeuw je er niets meer aan kunt doen. Maar zorg er in ieder geval dat je weg rijdt met schone ramen!

Bij bevroren ramen zonder sneeuwlaag, maak ze in ieder geval rondom ijsvrij. Het is niet sociaal de motor te laten lopen, dus neem een voorwerp waarmee je kan ijskrabben. Je hebt vast wel een deksel van hoekige Tupperware of plastic doos in huis, hiermee ben je tijdelijk geholpen en het krast niet. Uiteraard schaf je zo snel de handige JEMAKO scraper aan waarmee je probleemloos en zonder koude handen de ramen ijsvrij kunt maken.

Deze scraper is multifunctioneel, in de zomer kan je de groene vezel gebruiken om de insecten plekken van je ramen en koplampen eenvoudig te verwijderen. De vezel nat maken en hiermee de voorruit en koplampen met enige druk bewerken, kort het water laten inwerken en daarna de oppervlakte nogmaals met de vezel bewerken en opgelost zijn deze hardnekkige vlekken.

Wil je wat meer voorbereid zijn bij dit vaak toch moeizame werkje in de winter? Bewerk dan voor de vriesperiode begint, je ramen nadat je ze brandschoon hebt gemaakt met de raamset nog eens extra met de bijgeleverde raamreiniger ( deze set is tijdelijk in de aanbieding ) Breng deze in combinatie met een droge doek onverdund aan op het glas en wrijf door totdat het glas droog is. Je zult zien het water loopt er makkelijker af en de sneeuw zet zich niet meer zo vast op de ruiten.

Gr... mijn deurrubbers plakken

En nu? Op het moment van vorst ben je dus ook al weer te laat. Nee dus, het is nooit te laat, je kunt alsnog de deurrubbers bewerken. Maak ze droog om te beginnen, als je al de groene handschoen hebt ( deze zit ook in de raamset ) van JEMAKO neem deze dan in droge toestand. De langere vezels raken ook de gleuven en deze maak je hiermee ook droog.

Bestel daarna de kunststof onderhoudsset en bewerk daarmee alle rubbers van deuren en ramen. Doe dit 1 keer in het voorjaar en 1 keer in het najaar. Het beschermt tegen zon en vorst. Gebruik dit ook voor je ruitenwissers, ze gaan zelfs langer mee als je deze goed verzorgd.

Vanzelfsprekend

is het  beter als je in het najaar de juiste voorbereidingen treft zodat je in de winter niet wordt overvallen door een vries- sneeuwperiode. Maar niet iedereen staat erbij stil.

Geef ook regelmatig je auto lak een beurtje met de snel opgebrachte speedpolish van JEMAKO, als de lak beschermt is, geef je de sneeuw ook minder kans zich te gaan vastzetten op de lak. En verwijder je deze dan ook veel makkelijker.

Ook vanzelfsprekend is dat je alle autoproducten niet altijd in een set moet aanschaffen, alle onderdelen en producten zijn los bestelbaar. Er zijn zelfs voor de reiniging grote verpakkingen te verkrijgen, waardoor de prijs interessanter is. Neem eens een kijkje in de speciale autoshop en informeer je goed over de handige hulpmiddelen voor onderhoud van auto en de overige 2- 3 en 4 weelers.

Vragen

Zijn er vragen omtrent het onderhoud van je voertuig of ander mobiel, dan wil ik je graag adviseren. Tevens bestaat de mogelijkheid om bij je thuis een uitgebreide demo aan te vragen waarbij je de producten kunt bekijken en zelf  kunt testen. Geef een voorstel wat betreft datum. Is het teveel gevraagd om een review te geven middels bijgaand formulier. Bij voorbaat dank.