Poetstechnieken

Ervine | 20 maart 2019
Moderne poetstechnieken

We hebben steeds minder tijd, of we hebben minder rust in ons lijf. Feit is dat de werkdruk vaak hoog ligt een alles gepland moet worden anders komen we in de problemen.

Als taak heb je dan ook nog je huis willen schoon te houden. Wat zou het fijn zijn als je hier niet als een berg tegenop kijkt, maar hier net als op je werk of in je dagelijkse leven, structuur in brengt.

Voor de dagelijkse maaltijd maak je ook vaak een weekplanning voor je boodschappen en het menu samen te stellen.

Wat mij enorm heeft geholpen hiervoor een plan te maken middels een schema, als je eenmaal een fijn schema hebt wijk hier dan niet vanaf, het zal je rust geven.

Een voorbeeld van planning:

Ochtend                   Middag                  Avond

m           x                 slaapkamer                x

d      badkamer               x                           x

w     huiskamer               x                    deel keuken

d            x                  deel keuken               x

vr    gang / hal                x                            x

za           x                         x                           x

zo           x                         x                           x

Voor de buitenboel, zoals ramen en kozijnen plan je 1 dagdeel per maand.

Laat ik je wat tips geven bij deze klus. Lees de beschrijving door en trek daarna je plan.

Begin met je werkkast of de ruimte waar je de schoonmaak spullen hebt staan. Net zoals je de kleerkast wel eens uit sorteert, heb je al jaren een kledingstuk niet meer gedragen,weg ermee. Herken je dat? Nou doe dat ook eens met je werkkast. Zet alles uit de ruimte en kijk wat je nooit hebt gebruikt, waar je niet graag mee werkt, wat kapot is. Wat plaats inneemt en geen nut meer heeft enz. doe het weg of maak er een ander blij mee. Neem afscheid van niet lekkere geurtjes, en de zovele emmers die er staan. Stofdoeken, plumeau’s, dweildoeken, van die gele zogenaamde vaatdoeken die je wast, maar eigenlijk wegwerp doeken zijn, ze zitten zo vol bacteriën. Versleten en half kapotte onderdelen van diverse machines. Nou je weet inmiddels wel wat ik bedoel, opruimen geboden.

Er is helaas geen middel met reiniger die voor alle klussen geschikt zijn.

Het kan namelijk niet bestaan dat je voor de toilet dezelfde reiniger kunt gebruiken als in de keuken. Reinigers zijn specifiek ontwikkeld voor datgene waar ze voor bedoeld zijn. Er bestaat dus geen allesreiniger! Reinigers ga je alleen inzetten bij : kalkafzetting, sanitair, en sterk verontreinigende delen zoals vet, hoogglans. Uiteraard bij het reinigen en onderhouden van leren meubels en of niet gelakte houten meubelen. Bij vloeren kan het zijn dat je speciale producten nodig hebt, lees het artikel over onderhoud van vloeren. Geen reiniger heb je nodig bij: ramen lappen, hierbij doen de vezels hun werk en kom niet in de verleiding toch een reiniger te gebruiken want dan is je volgorde fout en vraag dan om advies.

Geen reiniger

heb je nodig bij het afstoffen, hierbij doet ook de vezel het werk. Ondanks mijn advies zijn er toch personen die persé iets in het water willen doen, neem dan de glasreiniger, deze laat geen laag achter. Bij speciale erg gevoelige hoogglans oppervlakken, zoals meubels, tv schermen, mag je geen microvezel doeken gebruiken, wel de wat langere vezel zoals gele handschoen of gele duodoek. In combinatie met de DustarCleaner, waarbij een heel speciale doek wordt geadviseerd, bescherm je hoogglans en houd je het optimaal.

Bestaat je huis uit meerdere etages, maak dan op elke etage een kleine ruimte in een kast of zo en doe daar de spullen in die je alleen op deze etage nodig hebt. We beginnen bij de slaapkamers.

Voorbeeld:

Slaapkamers: De woonset handschoen of woonset doek( inhoud stofvezel en raamdoeken ) kan je hierbij perfect inzetten. Een cleanstick geel met handvat om spinnenwebben te raggen en te ontstoffen in de hogere ruimtes. Ook kan je bij lampen een echt handig ding. Je kunt de cleanstick nog verlengen met een speciale aluminium steel van 120 cm.

Wist je dat er veel ongelukken in huis gebeuren bij het gebruik van een opstapje of trapje…probeer te voorkomen dat je deze moet gebruiken.

Slaapkamer vloer, als je geen vloerbedekking hebt, de vloerset in combinatie met de reinigingsvezel geel gebruiken om de vloer te zwabberen en af en toe vochtig schoon maken. De vezel klop je uit of ga er kort met de stofzuiger overheen. De vezel trekt stof, haren en pluizen aan. Pas in de wasmachine doen als de kleur geel bijna niet meer te zien is.

TIP:

Hang een waszak op elke etage, voor de vuile doeken en vezels en doe ze daarin als ze vuil zijn. Deze hoeven niet elke week gewassen te worden. De raamdoeken kan je ook makkelijk met een beetje Spray & Wash uitspoelen onder de kraan. Meer heb je voor de slaapkamers niet nodig.

TIP:

Bekijk hier de emmer van JEMAKO eens, een ontzettend handig formaat, met een diepere geul onderin waardoor het vuil gescheiden blijft van de waterinhoud. Erg praktisch in gebruik.

Het JEMAKO vloersysteem,

bij een groot huis is het makkelijk om er meerdere aan te schaffen. Maar delen met de slaapkamers een badkamer is het meest gebruikelijke. Wel pas je uiteraard de vezels erop aan. Voor de badkamer tegelvloer neem je een groene en witte korte vezel.

Heb je op andere etage een of meer badkamers, ga dan ook hiervoor een ruimte maken waarin je de spullen plaatst die je voor de badkamer nodig hebt. Je hebt nodig voor de badkamer. De badset handschoen of badset doek, met als aanvulling een keuze uit de Plussets, dit na gelang je badkamer is ingedeeld.

Tijd voor de keuken.

Maak ruimte vrij in je keukenkastje om de onderhoudsproducten daarin te plaatsen. hier hebben we het je gemakkelijk gemaakt om een keuze te bepalen. Wij als JEMAKO distributeur hebben daar handige opbergbakken voor in kunststof of vilt. Vraag ernaar als je interesse hebt per WhatsApp. Ga voor de keukenset handschoen of keukenset duodoek en neem daar naar keuze een Plusset bij. Dit naar gelang je keuken is ingericht. Let op als je hoogglans kasten hebt dat je deze ook voorzichtig behandeld, lees hierover meer. Gebruik onze vetoplosser zoals powerreiniger en intensief reiniger ( op soda basis ) in de keuken en de hygiëne reiniger voor koelkast en aanrecht. Neem de citroensteen voor rvs. Dit in combinatie met de vezels uit de sets zijn, dan combineer je prima.

Wat is er dan veranderd?

Nu ga je inmiddels denken, ja maar wat is er dan veranderd aan de poetstechnieken? Door de ontwikkeling van nieuwe materialen, hoogwaardige microvezel en milieuvriendelijke vloeistoffen, zijn er minder handelingen nodig, waarbij je tijd bespaard. Je hoeft niet meer op te letten zoals bij gebruik van agressieve vloeistoffen welke je mooie sanitair, vloer en meubilair kunnen aantasten. Wel hebben deze vloeistoffen wat meer inwerktijd nodig, geef ze die tijd en spoel daarna goed na. Al onze vloeistoffen zijn biologisch afbreekbaar, dus deze mogen in de afvoer.

Ook weer een voorbeeld hiervan is het ramen lappen, lees hier hoe snel je met deze klus klaar bent.

Combineren

De meeste vezels kan je combineren, wat de aanschaf voordeliger maakt, bouw je producten langzaam uit. Vraag advies als je twijfelt. De doeken en vezels gaan jaren mee en behouden daarbij hun reinigingsvermogen. Door de speciale schuimpomp op de reinigers te gebruiken zijn ze oh zo zuinig. Veel is niet altijd beter! Voor het geval dat je persoonlijk advies wilt, ben ik zeker bereid om je hiermee te helpen. Laat me opdraven om je thuis situatie en planning samen doornemen.

Lees eens de algehele info over wasvoorschriften enz.

Graag gedaan!