Dierenspecial

Ervine | 6 november 2018
Wat heeft JEMAKO met dieren ?
Hoe belangrijk is het dat je huis (dier) zich ook bij je thuis voelt. Onder de categorie " huisdieren “ hoef je het bij niet een kat of hond te laten, een paard bijvoorbeeld valt ook onder de huisdier categorie. Je kunt hierin nooit overdrijven, maar dat maak je zelf wel uit.
Wie is er altijd blij als je thuis komt? De warmte die je ontvangt van je dier maakt je toch zeker gelukkig. Zit je niet goed in je vel, kom dan eens naar de paardenwei en ervaar de rust die ervan uit gaat. Bij mij werkt het in ieder geval wel.

Wist je dat er 4,2 miljoen katten en honden zijn geregistreerd in Nederland. En dat ieder 2e huishouding minstens 1 huisdier heeft. Dan heb ik nog niet eens over staldieren.

Er wordt veel geld uitgegeven om onze dieren te onderhouden en te verzorgen. Geteld de dagelijkse voeding, dierenarts en verzorging, terecht kost het geld, het zijn niet voor niets gezelschapsdieren. Uiteindelijke zijn het onze vrienden.
Als je huisdieren schoon zijn is het in huis ook aangenaam vertoeven. Want wat doe je als de dierenmand een nare geur heeft, de pootafdrukken na een natte wandeling door je huis te volgen zijn, de hond zich gaat uitschudden en je handdoek is al bij het begin kletsnat …. alle dingen waaraan je op den duur een hekel aan gaat krijgen. Wat gebeurd er dan, het dier krijgt de schuld, terwijl het eigenlijk bij ons ligt.

JEMAKO denkt hierover zeker ook na en heeft standaard diverse producten in het assortiment die je helpen bovenstaande te voorkomen en daarbij je huis ook op orde te houden.

Vachtprofi

ideaal voor het reinigen en drogen van het dier. Na een wandeling in de regen, of gewoon als die vies is of uit bad komt. Na het afdrogen de handdoek laten drogen, daarna buiten uitkloppen en de haren zijn eruit. De handdoek is van super zacht en bijzonder goed opnemende microvezel, droogt intens en is in 2 maten verkrijgbaar. Voor verdere info en bestellen klik hier.

Mijn ervaring is: een zeer zachte handzame doek, welke snel vocht opneemt, geen haren vast houdt

Geurverwijderaar met speciale sproeikop.

Na een bepaalde tijd gaat je niet uitwasbare hondenmand ruiken, de kussens en dekens kan je wassen maar het materiaal niet. Spray het regelmatig in met de geurvewijderaar. De Geurverwijderaar verwijdert en neutraliseert betrouwbaar en met blijvend effect nare geurtjes zoals sigarettengeur, zweetlucht, dierenluchtjes en rottingsgeur die in het auto-interieur, in gestoffeerde meubels, tapijt, deurmatten, gordijnen, matrassen en in kleding kunnen trekken. Deze verwijdert en neutraliseert nare geurtjes permanent. Verspreidt een aangename geur en laat geen sporen achter op textiel.

Mijn ervaring is: een fris ruikende spray, elke ik wel bij herhaling moet gebruiken.

Meer info klik hier.

Hygiënereiniger

De super handige dier en voer- en waterbakken reiniger. Bijzonder efficiënte speciale reiniger voor optimale hygiëne. Eenvoudig in gebruik – extra naspoelen met water overbodig. Vrij van kleur- en geurstoffen.pH-waarde circa 3,5 ·

Lees hier meer.

Dierenmandje

Spray regelmatig het mandje in met de geurverwijderaar en de geur is zowel voor het dier als voor je huisgenoten aangenaam.

Gezichtspads

Ik kan me voorstellen dat je verwonderd bent, wat moet je daar nou mee bij dieren. Lees verder…

Bij kleine huisdieren komt het vaak voor dat ze loopoogjes hebben, dan komt er een vochtige substantie uit de oogjes welke vast gaan zitten op de haren. Dit is vaak lastig te verwijderen. Met de nat gemaakte vezels van de gezichtpads die zeer zacht van structuur zijn, reinig je moeiteloos deze gevoelige oppervlakken. Geen enkel beestje vind het fijn als je met een doek deze plek gaat reinigen. Gebruik je deze zachte vezel is het klusje zo klaar zonder irritatie van het dier.

Ook voor grotere dieren zoals voorkomt bij tranende paardenogen, ook hiervoor zijn de pads een handig hulp middel.

Verdere info en bestellen klik hier.

Mijn ervaring: bij ontstoken ogen bij het paard van mijn dochter, gebruik ze altijd de zachte pads. Snel en effectief zonder irritatie bij het paard.

Voetmat

Deze schoon- en droogloop mat is een welkome optie om de natte dierenpoten in je huis te voorkomen. Of de mat onder een afdak ligt bij de achterdeur of in de hal achter de voordeur, het resultaat is droge pootjes. Wees niet te zuinig en schaf een grotere mat aan als je denkt nodig te hebben. Waarom zal je zeggen? Hoe meer bereik je hebt als er iemand binnen komt of het nu een dier of een mens is, hoe langer de voet-schoen zolen de mat raken. Daardoor wordt er vuil en nat opgenomen en zie je geen afdrukken meer nadat ze erover heen gelopen zijn. Bij kleine dieren is dit al helemaal geen probleem, bij groter dieren zowel bij mensen, zorg je dat ze even de tijd nemen om de mat te raken. Resultaat, geen afdrukken nadat er enige druk op de mat is ontstaan.

Leg de mat als het kan ook altijd in de lengte hoe groter het bereik van afdrukken is.

Degenen die onze mat al kennen, weten dat deze best wel grof was, het resultaat zeer effectief. Sinds kort is de mat aangepast en daardoor heeft deze een zachte toplaag gekregen. Het resultaat is nog steeds verbluffend.

De mat is aan te passen door deze eenvoudig op maat te knippen. Wil je een perfecte mat op maat is deze zelfs op gewenst formaat te bestellen.

Niet alleen is de mat als deurmat ideaal. Ook in camper/caravan/boot of auto is deze super in gebruik.

In de dierenbench achter in de auto ook ideaal als je natte hond erop ligt. Scheelt je weer een deken/handdoek wasbeurt!

Mijn ervaring: de enige mat die zorgt dat je schoon en droog naar binnen loopt.

Regelmatig in de wasmachine en de mat behoudt jarenlang zijn super kwaliteit.

Lees de uitgebreide info hier

Blauwe reinigings-handschoen en blauwe spons.

De blauwe vezel in onder JEMAKO gebruikers nog niet zo erg bekend. Maar o zo handig binnenshuis voor het verwijderen van dierenharen op meubelstoffen, zoals stoelen en banken. Ga met de droge handschoen of spons over de oppervlakken waar haren aan gekleefd heen en ziedaar, alle haren hechten zich aan de blauwe vezel, omdraaien en andere kant gebruiken. Om de haren te verwijderen van de vezel hou je deze onder stromend kraanwater en ze worden zo makkelijk verwijderd. De vezel neem vrijwel geen water op en kan je gelijk weer gebruiken. Heb je een gladharige hond en zelf kat, kan je deze er ook mee afnemen. Wat te denken van je paard, een zachte doch effectieve methode om losse haren te verwijderen. Mijn ervaring: handige oplossing voor haren te verwijderen op allerlei stoffen oppervlakken ook van kleding. Lees hier meer info over de blauw vezel.

Gele vloervezel

Even tussendoor stof zwabberen of stofwissen wissen de gele vloervezel zorgt - al naargelang de reinigingseis - voor een optimaal schoon resultaat op gladde vloeren. Fijne vuildeeltjes zoals pluisjes, kruimels, dierenharen en stof worden bijzonder goed opgenomen. Ideaal voor: · Droge reiniging: gelakt parket en houten vloeren, laminaat, kurkvloeren: geolied en gelakt · Natte reiniging: gevoelige, gladde vloeren, bijvoorbeeld gepolijst graniet of marmer. Voor verdere info en bestellen klik hier. Mijn ervaring is:een zeer handige wisser met groot vuil aantrekkingen vermogen.

Leerbalsem en Leeronderhoud

Voor glad en ruw leer. Ja ook deze producten vallen onder categorie dierenspecial. Omdat ook onderhoud van tuig, zadel, laarzen enz. ook hieronder vallen. Om alle soorten glad leer zoals tuig, laarzen, schoenen, jacks, tassen, motorkleding, autostoelen te onderhouden is de leerbalsem perfect. Het heeft de volgende eigenschappen: · Natuurlijke onderhoudsbalsem voor glad leer · Voedende en impregnerende ingrediënten · Kleurloos · Aangename geur · Oplosmiddel en siliconenvrij · Bevat natuurlijke bijenwas Verzorgt het leer met een zijdeachtige glans en impregneert het leer in een werkwijze. Reinig het leer vooraf, laat het drogen. Zuinig aanbrengen het beste met de JEMAKO gele vezel, welke in divers vormen is te verkrijgen zie gele vezel. Goed in laten trekken, geef het hiervoor de tijd. Liever niet op ruw leer gebruiken. Mijn ervaring: een goed beschermende bijna waterdicht laag beschermt je leren producten. Ik heb het ook gebruikt op mijn nubuck laarzen, daarvoor het ik de balsem eerst wat voorverwarmd op de verwarming. Daarna is deze nog fijner te verwerken. Lees hier meer over het product. Leeronderhoud is uitermate geschikt voor ruw leer. Maak eerst het leer schoon met het leeronderhoud en daarna met de leerspray ter impregnatie. Lees hierover meer.

Spray & Wash

Voordat je je gebruiken vezels direct maar in de wasmachine doet, lees altijd eerst op het label wat er aangegeven staat. En wij hier niet vanaf. Maar je hoeft niet direct alles maar in de machine te doen. Microvezel houdt vrijwel geen vuil vast, spoel regelmatig je vezels uit in een emmer schoon water of simpel onder stromend water. Daarna kan je weer verder gaan of de vezel laten drogen. Heb je speciale vlekken veroorzaakt in de vezel, let dan op. Olie of agressieve vetvlekken, knoeivlekken van etenswaren bijvoorbeeld, behandel deze vlekken dan eerst met Spray&Wash, ga er niet te zuinig mee om en spray rechtstreeks op de vlekken. Laat het inwerken, laat het liggen en vergeet het een tijdje. Het kan geen kwaad en de werking wordt alleen maar versterkt. Daarna uitspoelen of in de wasmachine. Je moet het dan zien als wasversterker en daarna zijn je vlekken uit de vezels. Behandel je de agressieve vlekken niet vooraf dan krijg je ze niet meer uit de vezel en dat zou jammer zijn. Is je dit overkomen, dat kan het geen kwaad voor de werking alleen ziet het er niet zo fris meer uit. Voor gekleurde synthetische vezels, o.a. sportkleding. Gebruik je ons speciale wasmiddel zie volgend artikel. Lees hier meer over dit artikel. Mijn advies uit eigen ervaring: volg bovenstaande adviezen op en profiteer lang van je duurzame kleding en vezels.

Waszak + Wasmiddel

Als laatste wil ik wijzen op het onderhoud van je vezels. Om langer plezier te hebben was je alle vezels behalve de voetmatten in een waszak. De vezels blijven mooier en er kunnen geen pluizen aan vast gaan zitten. De waszak van JEMAKO is groot en stevig, 47 x 49 cm. bekijk deze hier. Mijn ervaring: nadat je de vezels en doeken uit de waszak haalt na het wassen. Klop deze uit en hang ze over een rekje, ze blijven veel langer mooi en houden hun kleur. Alles mag in de droogtrommel maar ik vind het jammer, ze zijn zo snel droog. En ze slijten veel minder als je niet de droger gebruikt.