Helder zicht

Ervine | 21 oktober 2018
Herfst ! Een heerlijke tijd. Mooie kleuren maken het landschap zo prachtig.

Herfst betekent ook laagstaande zon..

dan word je echt afgerekend op het zicht door de ramen. Vooral tijdens een autorit, je bent verblind door de zon en als je ramen dan ook niet glashelder zijn, kom je echt in de problemen. Maar ook in huis als de zon vol op de ramen staat, oef dat is echt vaak schrikken.

Helder zicht vooral tijdens de auto rit belangrijk maar net zo fijn in je gezellige huis.

Ergelijk

zijn de strepen op je ramen, die je ook nog tussendoor geprobeerd hebt weg te vegen maar daardoor nog meer vlekken zijn ontstaan. Herken je deze irritante, nutteloze pogingen om de ramen vlekvrij te maken? Ook al ben je reeds lang JEMAKO gebruiker, toch ben je vaak de handleiding kwijt om hier nu een voor eeuwig en altijd vanaf te zijn. Lees deze blog helemaal door, waardoor je bij het begin begint en daardoor weer een tevreden gebruiker wordt. Met glasheldere ruiten en ramen.

Handleiding glasheldere ruiten en ramen..

Laten we bij het begin beginnen en dan ga ik ervan uit dat je zowel je ramen in huis als je autoruiten wilt behandelen.

Ten eerst doe doe je een aanschaf: of je hebt de producten die ik nu noem al in huis. Prima! Ik ga ervan uit dat je standaard ramen in huis hebt , zo niet dan neem je grover geschut. Ik bedoel er mee Raamwisser en Raamtrekker, deze zijn voor grotere oppervlakken.

Raamset doek art. nr. 7215, of Raamset handschoen art. nr. 7220. Beide sets zijn voorzien van een stevige iets of wat langere vezel, waarmee je ook ongelijke delen, zoals richels kunt behandelen. Beide zijn in de kleur groen, alleen deze kleur is geschikt om nat mee te reinigen. Deze duovezel heeft de vorm van een stevige dikke vezeldoek  of de vorm van een handschoen. Beide zijn even geschikt, maar het is afhankelijk waarmee je liever werkt. In de beide sets zit 1 stevige dikke (profi) doek die uitsluitend nat gebruikt wordt. Ook is er in de set een middelmaat droogdoek, deze heeft een wafel structuur. LET op de doeken kan je uit verschillende kleuren kiezen, hierbij hebben kleuren geen betekenis.

Tevens nodig

Tevens heb je nodig of kan je zeker helpen, een fles glasactiefschuim met schuimpomp. Deze vloeistof gebruik je als gewend bent iets aan het water toe te voegen. Neem dan glasactiefschuim, het zorgt voor vetvrije ondergrond. Daarbij is het een product wat je ook zonder water kunt gebruiken. Spray wat op een droge kleine profidoek en en ga ermee over je glazen tafel of bijvoorbeeld badkamer spiegel. Reinig op deze wijze ook je auto ruiten, om vieze afdrukken van kinderhandjes, honden neuzen te verwijderen als je onderweg geen water bij de hand hebt.

Reinigen

Om je vezels en doeken te beschermen en mooi te houden schaf je Spray&Wash aan. Hiermee behandel je de vezels en doeken als er extreem zwarte strepen op gekomen zijn, bijvoorbeeld bij het reinigen van je autoruiten en je vuile rubbers hebben afgegeven.  Behandel je deze niet vooraf aan het wassen in de machine krijg je de zwarte strepen er niet meer uit. Tevens kan je deze Spray&Wash gebruiken als wasmiddel-versterker, een super product!. Wil je de vezels en doeken in optimale toestand houden, was ze dan in een waszak en gebruik ons speciaal synthetisch wasmiddel waarmee je ook alle synthetisch gekleurde was veilig wast en geurvrij maakt.

Wassen

Aan elke vezel en doek hangt een label, waarop het wasvoorschrift te lezen is. Was voor het gebruik zeker de handschoen, daar deze na het wassen soepeler wordt en het elastiek ook wat wat strakker, dat werkt prettiger. De doeken kan je direct mee gaan werken.

Ga als volgt te werk

Neem een emmer en vul deze naargelang de hoeveelheid die je denkt nodig te hebben. Ik ga ervan uit dat je ramen erg vuil zijn.  Per liter spray je 1 keer van het glasactiefschuim in de emmer. Gebruik dit glasactiefschuim als je nog nooit met JEMAKO hebt gewerkt en als ze extreem vet zijn. Doe de duovezel of handschoen in de emmer, daarbij ook de profi ( natte doek ). Neem de vezel ( in de vorm van de duovezel of handschoen ) uit de emmer en wring of druk deze goed uit, het water mag niet meer van de vezel afdruipen. Hiermee behandel je de vuile oppervlakte. Neem de kozijnen of randen van de autoruiten ook mee. Zorg dat je echt alle oppervlakken goed raakt, pak daarna de natte doek en wring deze ook heel goed uit. Vouw de doek een paar keer dubbel, zodat je niet direct de hele doek vuil hebt en daarbij ligt deze veel fijner in de hand. Raak hiermee het glas maar niet de kozijnen of randen. Pak dan de droogdoek en vouw deze meermaals op, dit voorkomt dat je doek gelijk nat wordt en door op  te vouwen voorkom je dit, en droog met einige druk het glas. Zo kan je echt met 1 doek veel oppervlakken nadrogen. Herhaal niet telkens je dezelfde bewegingen, 1 keer de te drogen oppervlakte raken is genoeg. Klaar geef het beetje vocht wat je eventueel nog ziet even de kans om op te drogen. Heb je na deze reiniging nog strepen, dan heb je de ondergrond niet goed genoeg gereinigd, herhaal de procedure. Het is even een handigheidje.

AUTO

Voor je auto is het ook fijn om de blauwe scraper te gebruiken, hierin vind je een grove blauwe vezel waarmee je ook de achtergebleven insecten vlekken kan bewerken. Met de wisser die op de scraper zit droog je na. Wist je dat we ook een heel fijne ijskrabber hebben. Kijk eens bij de autoproducten.

Geef je mening...

geef je mening over je ervaring met Poetsendoejezo met JEMAKO. Hoe lang heb je al producten van JEMAKO. Wat zijn je ervaringen en ben je tevreden over de uitleg die gegeven wordt als je vragen stelt. Heb je behoefte aan een presentatie bij je thuis met meerdere personen of liever individueel. Je mening is met wel wat waard! Ik verloot dan ook een grote waszak onder iedere persoon die mee aan het beantwoorden van deze vragen. Deze actie geldt tot eind november 2018. Ik zal persoonlijk reageren op elke reactie. Bij voorbaat bedankt voor het meedoen, ik waardeer het zeer.  Ervine