Keuken schoonmaken

Waarmee reinig ik bepaalde oppervlakken in de keuken?

Speciale keukensets

In het programma van JEMAKO hebben we het je gemakkelijk gemaakt. We hebben speciale sets samengesteld waarbij je in een oogopslag kunt zien en lezen welke producten je zou kunnen aanschaffen. Het verschil zit vaak in de verschillende materialen waarmee de keuken ingericht is. Zo is er verschil tussen hoogglans kasten, werkbladen, kunststof of rvs spoelbakken en nog meer van dien aard. Het is van belang dat je de juiste producten voor al deze materialen ook goed gaat inzetten.

Heb je daarbij advies nodig dan help ik je graag. Stuur een mail naar info@poetsendoejezo.nl en stel je vraag.

Wat nog sneller werkt, is mij via WhatsApp, tijdens de adviestijd te appen en wel van maandag tot vrijdag tussen 10 en 12 uur. Ben ik toch in een bespreking dan laat ik het weten en neem later contact met je op.

Bekijk hier de diverse set en losse keukenproducten.

Roestvrijstaal (RVS) reinigen

Roestvrijstaal is een geliefd materiaal in de keuken, maar zodra er enig vet om de hoek komt kijken; laat dat direct zijn sporen achter. Hoe laat je je RVS glimmen als nooit tevoren, maar zorg je er ook voor dat het zo blijft? Bewerk met JEMAKO Citroensteen ( zie filmpje ) de oppervlakte, totdat ieder vuiltje verbannen is. Spoel na met warm water en daarna met koud water ( dit vermindert de kans op bacteriën )en droog na de droogdoek. Vingerafdrukken en vetvlekken zijn verleden tijd, want je RVS stoot ieder vuil af. Doe dit 1 x per week en tussendoor hou je het bij met de intensiefreiniger ( op soda basis ).

Oven schoonmaken

Vetvlekken zijn maar moeilijk te verwijderen en het reinigen van de oven is vaak een pijnpunt in het vlekkeloze, huishoudelijke bestaan. De meest effectieve schoonmaak tip voor je oven? JEMAKO!

Ovenrooster en aangekoekte oppervlakken reinigen

Met de Intensief Reiniger van JEMAKO hoef je zelf minder intensief te schrobben. Bevochtig de oven en de roosters, spray ze in met de intensief reiniger en bekleed deze met huishoudfolie. Laat het geheel een half uurtje inwerken en maak schoon met de blauwe reinigingspons in combinatie met water. Ook is onze nieuwe grijze vezel voor dit klusje geweldig. Zo makkelijk is het schoonmaken van je oven nog nooit geweest! Geef het wel even de tijd, daar het geen agressieve middelen zijn is de inwerktijd iets langer als je gewend bent.

De powerreiniger is zeer geschikt om vette oppervlakken mee te reinigen. Het is een uitstekend afwasmiddel en in combinatie met de duopad grijs of de afwasbutler is het klusje zo geklaard. Over de afwasbutler gesproken, hiervan kan je de kop vervangen en eenvoudig in de vaatwasser mee wassen. Hoe fijn is dat.

Kalkaanslag verwijderen: koffieapparaat en waterkoker

Zonder wrijving geen glans? Niet voor JEMAKO! Een geroemd middel om je waterkoker en koffieapparaat te ontkalken is azijn koken in het betreffende apparaat. Als je water opwarmt, komt er echter kalk vrij - om maar niet te spreken van de stank die het veroorzaakt en de aantastende werking dat azijn heeft op koper. Dus waar je vroeger wat azijn toevoegde om daarmee je kalk te verwijderen, is daar nu de op melkzuur basis, JEMAKO KalkEx. Voeg een scheut KalkEx toe in een laag koud water, laat het even staan en spoel hem om: je waterkoker is weer als nieuw. Doe een scheut KalkEx in het waterreservoir van je koffieapparaat en laat deze door spoelen, herhaal dit nog 1 maal maar dan met alleen water, klaar! In gebieden met erg hard water herhaal je dit 1 x in de maand.

Meer schoonmaak tips ontvangen? Nodig Poetsendoejezo uit voor gratis schoonmaak advies en bekijk alle producten rondom de keuken en bestel.