Vloer schoonmaken

Hout, laminaat of graniet: iedere vloer schoon met JEMAKO

Hoe houd je je vloer schoon? Van Belgisch hardsteen tot graniet en van laminaat tot hout: zoveel soorten, zoveel schoonmaakwijzes. Iedere vloer heeft een andere aanpak nodig, maar voor iedere vloer geldt: bespaar tijd én schoonmaakmiddel met JEMAKO. Want alle producten van JEMAKO hebben een vrijwel oneindige levensduur.

Wat heb je nodig?

Houten vloer schoonmaken en behandelen

Combineer het schoonmaken van je houten vloer met het broodnodige onderhoud. De JEMAKO Vloerset Wit maakt je vloer niet alleen stralend schoon, maar heeft ook een verzorgend effect. De witte vezel van de JEMAKO Vloerset is speciaal ontwikkeld voor geoliede en in de was gezette houten vloeren. Giet wel een scheut bijbehorende Emulsie voor houten vloeren in de emmer water. Deze vermengt zich met de watersubstantie, waardoor je tijdens het dweilen de vloer reinigt én voedt.

Laminaat en parketvloer schoonmaken

Niets geen gedoe met stofzuigers of emmers water: houd eenvoudig je laminaat en gelakte parketvloer schoon met de JEMAKO Vloerset Geel. Even swifferen, buiten uitkloppen en het huis is weer aan kant. In het hoogwaardige materiaal zijn dusdanig veel microvezels verwerkt, dat iedere oppervlakte intensief gereinigd wordt. De gele vezel trekt al het vuil naar zich toe. Bijkomend voordeel: dagelijks stofzuigen omdat de hond of kat zijn wilde haren kwijtraakt, is óók verleden tijd. Wat ik doe omdat ik 2 honden heb, waarvan er 1 flink elke dag haren verliest, ik neem de gele vezel zoals hierboven te lezen en en als deze helemaal vol zit, neem ik de stofzuiger en zuig hiermee de vezel vrij van haren. Eind van de week kan de vezel in de was.

Laminaatvloer reinigen met vochtige vezel

Om de laminaatvloer met vocht te reinigen, adviseren wij de JEMAKO Vloerset Groen Hoogpolig voor gevoelige vloeren. Geef af en toe een scheutje vloeronderhoud in het water, deze zorgt voor een zachte glans en ruikt heerlijk.

Hoogglans tegels, linoleum en PVC schoonmaken

Een gevoelige vloer verdient een sensitieve behandeling. Voor het schoonmaken van hoogglans tegels, linoleum en PVC - maar ook graniet en rubber - ontwikkelde JEMAKO Vloerset Groen Hoogpolig. Verwijder de vervuiling met de groene, hoogpolige vezel, waarna de witte vloervezel het vuil absorbeert.

Natuursteen, kalksteen en gelakte houten vloeren reinigen

Een sopje is overbodig, want meer dan wat water en de JEMAKO Vloerset Groen-laag heb je niet nodig. De korte, groene vezel activeert het vuil; de witte vezel neemt het mee en maakt de vloer droog. Dweilen is nog nooit zo eenvoudig geweest! De Vloerset Groen-laag is ideaal om ruwe, doffe vloeren te reinigen en natuursteen, kalksteen en gelakte houten vloeren te laten stralen als nooit tevoren.

Meer tips voor het schoonmaken van vloeren? Nodig Poetsen doe je zo uit voor gratis poetsadvies!