Vloer schoonmaken

Elke vloer onderhoud je met JEMAKO !

Hoe maak je de vloer schoon? Van Belgisch hardsteen tot graniet en van laminaat tot hout: zoveel soorten, zoveel schoonmaak opties. Elke vloer heeft een andere aanpak nodig, maar voor elke vloer geldt: bespaar tijd én energie met JEMAKO. Want alle producten van JEMAKO hebben een vrijwel oneindige levensduur en een zeer praktische werkwijze. Zelfs voor mensen met weinig kracht in de handen en gewrichten, werken graag met de handzame vloerwisser.

Wat heb je nodig?

  • JEMAKO vloerwisser, deze bestaat uit een zware vloerplaat ( dat is omdat je geen druk hoeft uit te oefenen ), deze plaat is instelbaar voor vloerreiniging ( makkelijk wendbaar ) of voor hoge plaatsen zoals serres, plafond, daarbij wordt de plaat in een vaste stand gezet. De lichte aluminium steel kDew steel an worden uitgeschoven tot een lengt van 210 cm. De steel kan men ook nog verlengen door de schroefkant aan de bovenzijde. De bovenkant van deze schroefdop is beveiligd met een kunststof draaidop waaraan een stopfunctie aan vast zit. Deze heeft tot doel om te stok te blokkeren bij het neerzetten tegen een wand. Zo krijg je nooit dat de steel omvalt en beschadigingen kan veroorzaken omdat ie dan net op je glazen tafel valt...Er is aan alles gedacht bij de ontwikkeling in eigen laboratorium van JEMAKO. In de set worden 2 witte vezels geleverd, gebruik ze om en om. Na een wasbeurt wordt de vezel handzaam als ze in de droger gaat.
  • Voor elke vloer de je juiste vezel. In sommige gevallen kan je de vezel ook combineren. Een voorbeeld is: bij een tegel ( hooglans of mat ) of een stenen vloer, kan je de vezel combineren met de tegelvloer van de badkamer. Want daarvoor hoef je uiteraard geen aparte vezel te nemen. Lees verder als je een keuze wilt maken voor welke vloer, welke vezel ontwikkeld is.

Houten vloer schoonmaken en behandelen

Voorzie het schoonmaken van je niet gelakte houten vloer met het broodnodige onderhoud. Met de JEMAKO Vloerset Wit maakt je vloer niet alleen stralend schoon, maar deze heeft ook een verzorgend effect. De witte vezel van de JEMAKO Vloerset is speciaal ontwikkeld voor geoliede en in de was gezette houten vloeren. Wis regelmatig de ongelakte houten vloer door de witte vezel in een halve emmer water te dompelen met daarin een hoeveelheid Emulsie voor houten vloeren. Deze vermengt zich met de watersubstantie, waardoor je tijdens het dweilen de vloer reinigt én voedt.

Zorg er wel voor dat de vezel goed uitgewrongen wordt. De vezel mag niet druipen van het water. Dat doe je zo: Neem de vezel in de lengte aan een kant vast, pak je andere hand, maar er een holle vuist van en trek met je andere hand de vezel in de lengte door de samengeknepen vuist. Het kost op deze manier geen kracht. Wis daarmee de vloer laat deze drogen zonder droog te maken. Nooit nadrogen met een doek of wat anders. De vloer heeft vocht nodig. Klaar, de emulsie zorgt voor impregnatie, voorkom dat je niet teveel emulsie aan het water toevoegt, dat maakt dan de vloer weer plakkerig.

Houten gelakte vloer en laminaat schoonmaken.

Een gevoelige vloer verdient een sensitieve behandeling. Voor het schoonmaken van hoogglans tegels, linoleum en PVC - maar ook graniet en rubber - ontwikkelde JEMAKO Vloerset Groen Hoogpolig. Verwijder de vervuiling met de groene, hoogpolige vezel, waarna de witte vloervezel het vuil absorbeert.

Hoogglans tegels, linoleum en PVC schoonmaken

Een gevoelige vloer verdient een sensitieve behandeling. Voor het schoonmaken van hoogglans tegels, linoleum en PVC - maar ook graniet en rubber - ontwikkelde JEMAKO Vloerset Groen Hoogpolig. Verwijder de vervuiling met de groene, hoogpolige vezel, waarna de witte vloervezel het vuil absorbeert.

Natuursteen, kalksteen en gelakte houten vloeren reinigen

Neem de super handige emmer halfvol schoon water, want meer dan wat water en de vloerset groen laag heb je in principe niet nodig. Met de korte, groene vezel activeer je het vuil; de witte vezel maakt de vloer droog en pakt het losse vuil op. Dweilen is nog nooit zo eenvoudig geweest! De vloerset groen laag is ideaal om ruwe, doffe vloeren te reinigen en natuursteen, kalksteen en gelakte houten vloeren te laten stralen als nooit tevoren. TIP: gebruik maximaal een kwart dop vloeronderhoud in je dweilwater en je ruimte ruikt heerlijk. Dit vloeronderhoud geeft een flinterdun laagje aan je bodem, en zorgt er tevens voor dat je streeploos reinigt.

Zorg er wel voor dat de vezel goed uitgewrongen wordt. De vezel mag niet druipen van het water. Dat doe je zo: Neem de vezel in de lengte aan een kant vast, pak je andere hand, maak er een holle vuist van en trek met je hand de vezel in de lengte door de samengeknepen vuist. Het kost op deze manier geen kracht.

Meer tips voor het schoonmaken van vloeren? Nodig Poetsen doe je zo uit voor gratis poetsadvies!