Vloer schoonmaken

Elke vloer onderhoud je met JEMAKO !

Hoe maak je de vloer schoon? Van Belgisch hardsteen tot graniet en van laminaat tot hout: zoveel soorten, zoveel schoonmaak opties. Elke vloer heeft een andere aanpak nodig, maar voor elke vloer geldt: bespaar tijd én energie met JEMAKO. Want alle producten van JEMAKO hebben een vrijwel oneindige levensduur en een zeer praktische werkwijze. Zelfs voor mensen met weinig kracht in de handen en gewrichten, werken graag met de handzame vloerwisser.

Wat heb je nodig?

  • JEMAKO vloerwisser, deze bestaat uit een zware vloerplaat ( dat is omdat je geen druk hoeft uit te oefenen ), deze plaat is instelbaar voor vloerreiniging ( makkelijk wendbaar ) of voor hoge plaatsen zoals serres, plafond, daarbij wordt de plaat in een vaste stand gezet. De lichte aluminium steel kDew steel an worden uitgeschoven tot een lengt van 210 cm. De steel kan men ook nog verlengen door de schroefkant aan de bovenzijde. De bovenkant van deze schroefdop is beveiligd met een kunststof draaidop waaraan een stopfunctie aan vast zit. Deze heeft tot doel om te stok te blokkeren bij het neerzetten tegen een wand. Zo krijg je nooit dat de steel omvalt en beschadigingen kan veroorzaken omdat ie dan net op je glazen tafel valt...Er is aan alles gedacht bij de ontwikkeling in eigen laboratorium van JEMAKO. In de set worden 2 witte vezels geleverd, gebruik ze om en om. Na een wasbeurt wordt de vezel handzaam als ze in de droger gaat.
  • Voor elke vloer de je juiste vezel. In sommige gevallen kan je de vezel ook combineren. Een voorbeeld is: bij een tegel ( hooglans of mat ) of een stenen vloer, kan je de vezel combineren met de tegelvloer van de badkamer. Want daarvoor hoef je uiteraard geen aparte vezel te nemen. Lees verder als je een keuze wilt maken voor welke vloer, welke vezel ontwikkeld is.

Vloer reinigen, voorbereiding

Vooraf aan vloerreiniging is het belangrijk dat je eerst alle losse resten zoals stof/haren/zand enz. gaat verwijderen. Dit kan je doen met de stofzuiger, maar eenvoudiger gaat het met de JEMAKO swiffer. Hiervoor gebruik je de gele vezel, deze vezel trekt stof en haren naar zich toe. Zand veeg daarmee naar een 1 plek van de ruimte,De gele vezel kan je uitkloppen waardoor het vuil loslaat of je pakt de stofzuiger en zuigt hiermee de vezel schoon en het losse zand wat er verzameld is. Met deze vezel kan je dagelijks door je kamers gaan om ze stofvrij te maken. Pas daarna kan je de vloer vochtig of nat gaan reinigen.

Houten vloer schoonmaken en behandelen

Voorzie het schoonmaken van je niet gelakte houten vloer met het broodnodige onderhoud. Met de JEMAKO Vloerset Wit maakt je vloer niet alleen stralend schoon, maar deze heeft ook een verzorgend effect. De witte vezel van de JEMAKO Vloerset is speciaal ontwikkeld voor geoliede en in de was gezette houten vloeren. Wis regelmatig de ongelakte houten vloer door de witte vezel in een halve emmer water te dompelen met daarin een hoeveelheid Emulsie voor houten vloeren. Deze vermengt zich met de watersubstantie, waardoor je tijdens het dweilen de vloer reinigt én voedt.

Zorg er wel voor dat de vezel goed uitgewrongen wordt. De vezel mag niet druipen van het water. Dat doe je zo: Neem de vezel in de lengte aan een kant vast, pak je andere hand, maar er een holle vuist van en trek met je andere hand de vezel in de lengte door de samengeknepen vuist. Het kost op deze manier geen kracht. Wis daarmee de vloer laat deze drogen zonder droog te maken. Nooit nadrogen met een doek of wat anders. De vloer heeft vocht nodig. Klaar, de emulsie zorgt voor impregnatie, voorkom dat je niet teveel emulsie aan het water toevoegt, dat maakt dan de vloer weer plakkerig.

Houten gelakte vloer, laminaat, linoleum, PVC, rubber, graniet, reinigen.

Een gevoelige vloer verdient een sensitieve behandeling. Voor het schoonmaken van hoogglans tegels, linoleum en PVC - maar ook graniet en rubber - ontwikkelde JEMAKO de vloervezel groen hoogpolig. Behandel de vloer met goed uitgewrongen met deze vezel eventueel in combinatie met vloeronderhoud en activeer het vuil. Neem daarna de witte vezel en pak daarmee het losgeweekte vuil op en droog daarmee ook gelijk de vloer. De complete set kan  je hier bekijken.

Zorg er wel voor dat de vezel goed uitgewrongen wordt. De vezel mag niet druipen van het water. Dat doe je zo: Neem de vezel in de lengte aan een kant vast, pak je andere hand, maar er een holle vuist van en trek met je andere hand de vezel in de lengte door de samengeknepen vuist. Het kost op deze manier geen kracht.

Betonnen, garage en terras vloeren reinigen

Wil je grove vloeren schoon krijgen zoals je terrasvloer, garage of ander soort ruwe vloeren, dan is de vloervezel grijs hier perfect voor geschikt. Dit is een ruwe vezel die als het ware een schrobber vervangt en daarmee vuil en groene aanslag super verwijdert. Mijn ervaring is daarbij het vloerintensief in te zetten.

Zo doe je dat: maak de vloer redelijk nat. Neem een emmer en vul deze halfvol me doe daar minimaal 100 ml vloerintensief bij. Bij erg vervuilde vloeren neem je de reiniger puur op de vezel. (Let wel op de reiniger kan uitbleken, dus gebruik deze nooit op een gevoelige vloer). Ga dan met best wat kracht met de grijze vezel over de oppervlakte en spoel deze daarna goed na. Laat nooit de reiniger opdrogen.

Tegels, natuursteen, kalksteen vloer reinigen

Neem de super handige emmer halfvol schoon water, want meer dan wat water en de vloerset groen laag heb je in principe niet nodig. Met de korte, groene vezel activeer je het vuil; de witte vezel maakt de vloer droog en pakt het losse vuil op. Dweilen is nog nooit zo eenvoudig geweest! De vloerset groen laag is ideaal om ruwe, doffe vloeren te reinigen, natuursteen, kalksteen, tegel en gelakte houten vloeren te laten stralen als nooit tevoren. TIP: gebruik maximaal een kwart dop vloeronderhoud in je dweilwater en je ruimte ruikt heerlijk. Dit vloeronderhoud geeft een flinterdun laagje aan je bodem, en zorgt er tevens voor dat je streeploos reinigt.

Zorg er wel voor dat de vezel goed uitgewrongen wordt. De vezel mag niet druipen van het water. Dat doe je zo: Neem de vezel in de lengte aan een kant vast, pak je andere hand, maak er een holle vuist van en trek met je hand de vezel in de lengte door de samengeknepen vuist. Het kost op deze manier geen kracht.

Meer tips voor het schoonmaken van vloeren? Nodig Poetsen doe je zo uit voor gratis poetsadvies!

Tips-onderhoud vloervezels

* gebruik altijd een waszak ter bescherming van je andere was

* klop de vezels uit na het wassen en hang ze over een rekje

* een uitzondering is de witte vezel, doe deze in de droger. Heb je geen droger, klop deze dan goed uit en borstel de vezel even op. Zo kan de vezel niet klonteren en droogt deze beter.

* gebruik nooit een wasverzachter

* neem ons synthetische wasmiddel, het is een super product. Ook voor sportkleding waarvan de geur moeilijk te verwijderen is.